Week 33

Lengte: 41 cm – Gewicht: 2000 gram 

Ontwikkelingen bij de moeder:
Waarschijnlijk ga je binnenkort met verlof als je nu nog werkt. Dit is een goed vooruitzicht, maar kan ook wel wat spanningen met zich meebrengen. Misschien moet je nog wat zaken afwerken of moet je je vervanger inwerken. Probeer toch op tijd aan jezelf te denken. Als je merkt dat je ’s avonds moe bent, plan dan geen afspraken meer in. Geef bij je collega’s ook duidelijk aan wat je wel en wat je niet kunt. Je mag best af en toe nee zeggen.

Ontwikkelingen bij de baby:
Je kindje is behoorlijk sterk nu en beweegt zo’n beetje de hele dag door. Deze bewegingen voel je niet allemaal. Omdat de ruimte kleiner wordt kan het zijn dat je hem/haar vooral ook wat minder krachtig voelt bewegen dan een aantal weken terug. Je voelt waarschijnlijk dat het kindje meer heen en weer schuift met de billen of armen en benen.

Het is belangrijk om het aantal bewegingen wel goed in de gaten te houden. Bij twijfel of duidelijk verschil met voorgaande dagen in het aantal bewegingen is het belangrijk om te allen tijde contact met ons op te nemen.

Wist je dat…?

  • Je kindje gemiddeld zo’n 200-250 gram per week aankomt en rond deze tijd nog een groeispurtje maakt. In lengte zal hij of zij niet meer zo veel groeien, nog maar een centimeter of 8-10.