Verloskundigenpraktijk Luna

foto pracktijk 270

Welkom bij verloskundigenpraktijk Luna. Wij zijn een relatief kleinschalige praktijk waar wij met drie verloskundigen werkzaam zijn. Tijdens de zwangerschap zal je ons alle drie leren kennen. Persoonlijke begeleiding staat bij ons hoog in het vaandel. Het krijgen van een kind is een bijzondere en ingrijpende gebeurtenis die iedereen op een eigen manier beleefd. Wij zullen ons er voor inspannen om deze unieke ervaring te begeleiden op een manier die het beste bij jou past. In de loop van de zwangerschap zullen wij de bevalling uitgebreid bespreken met behulp van een persoonlijk geboorteplan, waarin jouw ideeën en wensen met betrekking tot de bevalling staan.

Onze praktijk is gevestigd in medisch centrum Beljaart in Dongen waar onder andere ook de huisarts, apotheek, fysiotherapeut, echoscopist en prikpost zijn gehuisvest. Alle zorg zit dus gemakkelijk onder één dak. Daarnaast doen wij ook spreekuur in Rijen in het gebouw van Amarant naast huisartsenpraktijk Anne Frankplein.

Eén keer per week doet de gynaecoloog van het Twee Steden ziekenhuis spreekuur bij ons op de praktijk in Dongen. Op dit spreekuur worden mensen gezien die onder controle zijn bij de gynaecoloog maar ook zwangeren die bij ons onder controle zijn en door ons verwezen worden. Ook hebben wij wekelijks een bespreking met de gynaecoloog zodat wij korte lijntjes hebben met het ziekenhuis. Op deze manier blijft de verloskundige begeleiding dicht bij huis en kunnen wij gemakkelijk overleggen en/of verwijzen als dit nodig is.

Verloskundigenpraktijk LUNA en het TweeSteden ziekenhuis weer een stap verder in het aanbieden van integrale verloskundige zorg.

Al weer 2 jaar geleden hebben wij, verloskundigenpraktijk LUNA, de eerste stap gemaakt naar integrale zorg in de verloskunde. De gynaecoloog van het TweeSteden ziekenhuis heeft sinds januari 2012 op maandagochtend een verloskundig spreekuur op onze locatie in Dongen. Dit in het kader van het verloskundig samenwerkingsverband Terra.

Voor veel zwangeren houdt dit in dat wij, van verloskundigenpraktijk LUNA, samen met de gynaecoloog van het TweeSteden ziekenhuis, kijken naar best passende zorg voor de eerstelijns zwangere. Dit verloopt naar zeer grote tevredenheid, met name ook voor onze cliënten en daarom willen wij nu nog een stap verder gaan in het aanbieden van integrale verloskundige zorg.

Dit willen wij realiseren door alle zwangere vrouwen op intake te laten komen bij verloskundigenpraktijk LUNA. Hier vallen dus ook de zwangere vrouwen onder die normaal rechtstreeks naar de gynaecoloog gaan voor begeleiding van hun zwangerschap. Wij nemen een uitgebreide anamnese af. Deze wordt vervolgens met de gynaecoloog besproken en samen kijken we naar de best passende zorg voor die specifieke zwangere. Zo ontstaat er een gezamenlijk zorgpad, wat de kwaliteit van zorg ten goede komt.

Contactgegevens

Verloskundigenpraktijk Luna
Kloosterpad 13E
5104 JT Dongen

Catharina van Tussenbroekstraat (tegenover nr 11)
5122 CS Rijen
Tel.: 0162 – 31 28 34
www.verloskundigenluna.nl