Terra centrum voor geboortezorg

Terra is sinds 12-12-2012 een samenwerkingsverband tussen elf verloskundigenpraktijken, Thebe kraamzorg en TweeSteden ziekenhuis. Alle partijen binnen Terra werken intensief met elkaar samen om het best passende zorgpad te ontwikkelen voor de zwangere en haar partner. De zwangere bewandelt tijdens de zwangerschap haar eigen zorgpad die in goed overleg met de verloskundige en gynaecoloog is uitgestippeld. Zij en haar partner krijgen de zorg die zij nodig hebben en geven daarbij hun eigen voorkeuren aan. De professionals van Terra bewegen met het gezin mee en spelen een begeleidende en adviserende rol. Helemaal tot de eerste weken na geboorte.

Foto tweeling

Om de best mogelijke zorg te realiseren, heeft Terra:

  • Een Verloskundig Advies Consult (VAC), waarbij verloskundige en gynaecoloog een persoonlijk zorgpad uitstippelen.
  • Gezamenlijke zorgpaden waardoor zorg bij de verloskundige en zorg bij de gynaecoloog naadloos op elkaar aansluiten.
  • Voorlichtingsavonden gericht op leefstijl en zwangerschap en voorbereiding op de bevalling. Tijdens deze avonden komen alle professionals en delen hun expertise met jou en jouw partner.
  • Een prenataal huisbezoek door de kraamzorgconsulent, jullie aanspreekpunt voor alle vragen over de kraamperiode en kraamzorg.

Keuzevrijheid
Doordat er elf verschillende verloskundigenpraktijken zijn aangesloten bij Terra, ieder met hun eigen identiteit, is er altijd wel een praktijk in de buurt die bij jou past. Ook kan je bij Terra kiezen waar je wil bevallen. Dit kan thuis zijn, in een kraamhotel of poliklinisch in het ziekenhuis. Het belangrijkste is dat je bevalt op de locatie waar je jezelf het prettigste voelt.

Visie
Terra, centrum voor geboortezorg staat voor zorg op maat. Terra benadert de zwangerschap als een natuurlijk proces die bij iedere zwangere verschillend verloopt. Het leveren van kwalitatief hoogwaardige zorg aansluitend bij de behoeften van de zwangere en haar partner is de kerntaak voor de professionals van Terra. Hierbij zijn keuzevrijheid, flexibiliteit en gezinsgerichte zorg kernwoorden die passen bij ons concept. Zwangerschapszorg bij de verloskundige als het kan, bij de gynaecoloog als het moet.

Het Nederlandse verloskundig systeem is langzaam aan het veranderen en hier beweegt Terra in mee. Langzaam vervagen de grenzen tussen de eerstelijns (huisarts/verloskundige) en de tweedelijns (ziekenhuis) zorg. Binnen Terra staan de gynaecoloog en de verloskundige zij aan zij en werken samen met andere medisch professionals die betrokken zijn bij de geboortezorg. Gezamenlijk worden er zorgpaden ontwikkeld die aansluiten bij de persoonlijke behoefte van de zwangere vrouw en haar partner.

Wij zien onszelf als partner in jouw zwangerschap, tijdens de bevalling en de kraamperiode. Graag zorgen wij er samen met jou voor dat deze bijzondere fase in je leven zo optimaal mogelijk verloopt.

Op deze website vind je alle informatie over Terra, Centrum voor geboortezorg. De organisaties en verloskundigenpraktijken die onderdeel uitmaken van het centrum stellen zich voor, ook lees je alles over zwangerschap, bevallen, kraamtijd en nazorg.

Foto: deelnemende partijen van Terra, centrum voor geboortezorg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *