Moederkindcentrum

Als het nodig is om (een gedeelte van) de kraamtijd in het ziekenhuis door te brengen, ga je na de bevalling naar een van onze kraamsuites in het Moederkindcentrum. Dit zijn mooie éénpersoonskamers, waar zowel de baby als je partner (of een andere naaste) altijd bij je kan blijven.

Moederkind-2B

Als je baby in de couveuse ligt of via de monitor in de gaten gehouden moet worden, krijgen jullie een couveusesuite. Deze speciaal ingerichte kamers zijn ingericht met alle faciliteiten die nodig zijn om zorg te kunnen bieden aan kinderen die extra zorg nodig hebben.

De verpleegkundige spreekt met je af welk deel van de zorg voor je baby je zelf wilt en kunt doen en waar je wat meer ondersteuning van ons nodig hebt.

“Papa is ook goed ontvangen en veel betrokken. Hij kon bij ons blijven slapen en mee eten; het gezin staat hier echt voorop. De kamer had een huiselijke sfeer en we hadden veel privacy.”
Jessica moeder van Alycia.

Als er voor jou geen noodzaak meer is om in het ziekenhuis te liggen, maar je kindje heeft onze zorg nog wat langer nodig, mag je blijven. Zo kun je 24 uur per dag bij je baby zijn en gebruik maken van de faciliteiten van het Moederkindcentrum.

Moeder & Kind_1A_tsz_2011

Iedereen neemt zijn/haar baby na de geboorte het liefst zo snel mogelijk gezond en wel mee naar huis. Als dat om wat voor reden dan ook niet lukt, doen wij er alles aan om je toch een goede band op te laten bouwen met je baby. We stemmen onze zorg zoveel mogelijk af op jouw behoeftes en die van je kleintje.

Baby Friendly Hospital
We zijn er trots op dat het TweeSteden ziekenhuis een paar jaar geleden het WHO/Unicef-certificaat ‘Baby Friendly Hospital’ kreeg. Dit houdt in dat het ziekenhuis goede zorg rondom borstvoeding geeft. Je kunt dus rekenen op de juiste begeleiding bij aanleggen en kolven. Alle (aanstaande) moeders kunnen een beroep doen op begeleiding van de lactatiekundige van het Moederkindcentrum. Zij kan samen met jou een plan maken om de borstvoeding en alles daaromheen zo goed mogelijk te laten verlopen.