Kraamzorg

In Nederland heeft elke kraamvrouw recht op kraamzorg, dit is ook nodig om goede verloskundige zorg te garanderen.

679_fullimage_8d310b8b-df43-4788-a583-82a57d2a791e_kraamdagboek_omslag-web

Een kraamverzorgende ondersteunt de verloskundige tijdens de bevalling en in de periode daarna. De kraamperiode duurt meestal acht dagen vanaf de dag van de bevalling. Als de verloskundige en/of de kraamverzorgster de indruk heeft dat je extra ondersteuning nodig hebt, wordt er gezamenlijk een nieuwe indicatie ingevuld en kan de zorg verlengd worden.

Tijdens de kraamtijd controleert ze de kraamvrouw en observeert de baby. De kraamverzorgster begeleidt bij het geven van borst- of flesvoeding en verzorging van de baby. Indien zij problemen signaleert bij moeder en/of kind zal ze laagdrempelig contact zoeken met je verloskundige. De verloskundige is eindverantwoordelijk tijdens de kraamtijd.

Indien je de kraamtijd thuis doorbrengt verricht de kraamverzorgster ook een aantal huishoudelijke taken.

“De kraamzorg was lief en aardig. Ze hielp me goed.”
Kouather moeder van Aloe.

Om je aan te melden voor kraamzorg, klik hier.

Locatie kraamperiode
Waar jullie de kraamtijd door willen brengen is net zo persoonlijk en belangrijk als de keuze waar je wilt bevallen.

Wanneer de zwangerschap en de bevalling probleemloos zijn verlopen en het goed gaat met jou en de baby kun je kiezen om de kraamtijd thuis of in het kraamhotel door te brengen.

Als het voor jou of je baby beter is om nog een tijdje in het ziekenhuis te blijven, doen wij er alles aan om je in ons Moederkindcentrum een zo fijn mogelijke kraamtijd te laten hebben.

 

baby