Kinderwens

Hebben jullie een kinderwens? Dan komen er waarschijnlijk een hoop vragen bij jullie naar boven zoals:

  • Wanneer kan je zwanger raken?
  • Is het nodig op mijn voedingspatroon aan te passen voor- of tijdens de zwangerschap?
  • Zit er een (erfelijke) aandoening in de familie, kan ons kindje dit dan ook krijgen?
  • Moet ik er op mijn werk rekening mee houden?
  • Ik slik medicatie, mag deze wel in de zwangerschap?
  • Zwanger en dan?

Voordat je zwanger wordt is het goed om op deze vragen al een antwoord te krijgen, daarom kan je bij de praktijken van Terra, centrum voor geboortezorg, op het kinderwensspreekuur komen.

Mocht je dit willen meld je dan aan voor het kinderwensspreekuur bij de praktijk waar je ook onder controle wilt in de zwangerschap. Mocht de praktijk geen kinderwensspreekuur hebben mag je ook altijd bij een andere praktijk op het kinderwensspreekuur komen.

Tijdens dit gesprek beantwoorden we bovenstaande vragen, geven we advies over gezond zwanger worden en zijn. We bespreken het slikken van foliumzuur, voeding en eventueel medicatie gebruik. Daarnaast kijken we naar eventuele risicofactoren in de familie. Tenslotte zullen we ook de schadelijke gevolgen van roken, alcohol en drugs bespreken.
Er is tijdens het gesprek voldoende tijd om vragen te stelen, angsten en twijfels te bespreken.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden dit gesprek, andere niet. Dan moet je eventueel zelf een vergoeding betalen. Hier kan de praktijk je meer informatie over geven.

Kijk voor meer informatie over zwanger worden op www.strakszwangerworden.nl

Als je graag zwanger wilt worden, maar het lukt niet, is dat heel verdrietig. Wij begeleiden je zo goed mogelijk tijdens onderzoeken en informeren je over alle mogelijkheden en onmogelijkheden die er voor jou zijn.

Tip
Verander eventueel van zorgverzekeraar of neem een aanvullend pakket als je zwanger wilt worden, dit kan schelen in de kosten.

foliumzuur