Ervaringen met Terra

Ervaring van Maaike, moeder van Janne
“Mijn naam is Maaike, en op 1 september is in het TweeSteden ziekenhuis onze dochter Janne geboren. 
Mijn vriend en ik kijken terug op de bevalling als een mooie en positieve ervaring. Het is allemaal heel goed gegaan en meegevallen. Omdat het lang duurde voordat de bevalling echt op gang kwam (ik werd uiteindelijk ingeleid) hebben we veel verschillende mensen rond het bed gehad. Hier zag ik van te voren tegenop, maar omdat iedereen zo vriendelijk en betrokken was heb ik het totaal niet als iets negatiefs ervaren. We zijn de hele dag goed begeleid en er werd rekening gehouden met hoe wij dingen graag wilden. Het was die dag druk op de afdeling maar dat was ook geen probleem, iedereen nam toch de tijd om alles uit te leggen. We hebben in de Meiboom een nacht geslapen en ook daar zijn we goed opgevangen en geholpen. Het was een hele bijzondere dag en we kijken er met alleen maar positieve herinneringen op terug. Iedereen die we die dag gezien hebben veel dank daarvoor!”
Janne
Ervaring van Cecil, Suzanne en Annabelle

“Op 15 december 2014 zijn wij trotse ouders geworden van een kerngezonde dochter Annabelle. Wij hebben een prachtige natuurlijke thuis bevalling mogen ervaren door de deskundige en zeer ervaren verloskundige Ans Koopman en Anne de Raad (Verloskundigepraktijk De Pareltjes) en kraamverzorgenden Christl Ariëns en Sascha de Jong (Thebe). Zij hebben ons een zeer positieve ervaring meegegeven tijdens deze speciale gebeurtenis in ons leven.  Wij hebben hun begeleiding als zeer prettig ervaren doordat ze hun professie op een zeer kundige manier uitoefenen in combinatie met hun vriendelijke en warme persoonlijkheden.  Hartelijk dank namens ons drieën Cecil, Suzanne en Annabelle.”

ans

Ervaring van Stijn en Nicole Michielsen uit Ulicoten

“Na mijn bevalling heb ik een folder meegekregen waarin werd gevraagd om de ervaring inzake Terra aan ons mee te delen, dus bij deze.
Mijn verblijf in geboortecentrum Terra De Meiboom heb ik als prettig ervaren (voor zover je je prettig voelt na een bevalling). Ik heb er samen met mijn man en onze kersverse zoon Sander (zie foto, hieronder) verbleven op 14 en 15 januari 2015.
Kundig en zorgzaam personeel, alle nieuwe indrukken worden duidelijk onderbouwd. Comfortabele verblijfkamer en de maaltijden waren goed te eten.”
DSC01093

 

Ervaringsverhaal van Joyce Marijnissen uit Gilze

“Rond de 20 weken van mijn zwangerschap, had ik mijn eerste gesprek met de gynaecoloog van Terra. Deze man maakte op mij, een rustige en lieve indruk.

Tijdens dit gesprek, deed ik mijn verhaal over mijn eerste moeizame bevalling en legde ik uit, nu angstig te zijn voor de tweede bevalling. Vanaf week 36 was ik onder wekelijkse controle bij deze gynaecoloog. Ik maakte een geboorteplan en we hadden afgesproken dat we het natuurlijk een kans wilden geven, maar als het te lang zou duren (als de baarmoeder er geen zin in heeft), ik via een keizersnede zou gaan bevallen.

Na de 40 weken (op woensdag), werd er een inwendig onderzoek gedaan en er was nog geen verandering te zien. Zijn advies was om nu voor een keizersnede te gaan, inleiden was sowieso geen optie (risico is te groot vanwege de wond op mijn baarmoeder). We konden kiezen voor vrijdag of maandag en kozen voor het laatste in de hoop dat het toch nog vanzelf zou gaan beginnen. Alleen bleek het al vol te zitten en zou het pas de week erop op vrijdag kunnen (42 weken).

De gynaecoloog maakte hier meteen werk van en zorgde ervoor dat we sowieso maandag als eerste terecht konden. Twee dagen later is de bevalling toch nog spontaan begonnen en werden we in het ziekenhuis goed opgevangen.

Ik en de baby werden goed in de gaten gehouden en de verloskundigen waren goed op de hoogte van mijn eerdere bevalling. Tussen het weeën opvangen door, konden we hierover praten. Er werd goed geluisterd naar ons en ze stelden ons echt op ons gemak. Ook na wisseling van de dienst, was men op de hoogte, de overdracht was goed. Men had veel tijd en aandacht voor ons, dit keer werden we zeker niet aan ons lot overgelaten! De begeleiding was super en het voelde vertrouwd. Er werd ook elke keer goed uitgelegd, wat er ging gebeuren, ook na de bevalling. Dit heb ik als zeer prettig ervaren.

We hebben een dagje in de Meiboom gelegen en hadden een hele mooie, eigen kamer. Hierdoor erg fijn, dat we onze privacy hadden. Ik kan niet anders zeggen, een super ziekenhuis om in te bevallen! Ik wil het team van Terra bedanken voor de support en voor het fijne contact. Door jullie en door de vlotte bevalling, heb ik nu gelukkig ook een positieve ervaring van een bevalling en kijk ik er goed op terug.

Ook bedank ik wederom het team van de Terra verloskundigenpraktijk voor alle goede zorgen!”

Deel jouw ervaring met ons!
Terra geeft gezinsgerichte zorg dicht bij huis, voor, tijdens en na de zwangerschap. De hechting tussen moeder en kind staat centraal. We luisteren naar jullie wensen; alles draait om wat het beste bij jullie past. We verlenen optimale en betrouwbare zorg omdat alle professionals nauw met elkaar samenwerken; thuis, in het ziekenhuis of in het kraamhotel.

Kunnen wij met recht trots zijn op onze zorg? Wat is jouw ervaring? We zouden het fijn vinden als je die met ons wil delen. Hieronder kan je jouw reactie geven. Wil je graag een mooie foto met ons delen? Dan kan je die sturen naar info@terrageboortezorg.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *