Veelgestelde vragen

Wat is Terra, Centrum voor Geboortezorg?
Terra, Centrum voor Geboortezorg, is een samenwerkingsverband tussen tien verloskundigenpraktijken in de regio Midden-Brabant, Thebe | Kraamzorg en het TweeSteden ziekenhuis.

Waar vind ik Terra?
De verloskundigenpraktijken, Thebe | Kraamzorg en het Tweesteden ziekenhuis zijn elk op hun eigen locatie te vinden. Daarnaast is er ook een centrale locatie waar wij ons ambulant centrum hebben ondergebracht. Hier hebben verloskundigenpraktijken De Zon, De Vlinder en Eva – buiten spreekuren op hun eigen locatie – ook spreekuur. Dit ambulant centrum is te vinden in het TweeSteden Ziekenhuis, Dr. Deelenlaan 5, 5042 AD, Tilburg. Het telefoonnummer is: 013-3032590.

Wanneer kan ik me inschrijven?
Wanneer je zwanger bent, kun je je inschrijven bij één van de aangesloten verloskundigenpraktijken. Daarnaast kun je je inschrijven bij Thebe | Kraamzorg. Wanneer je op grond van medische redenen bij de gynaecoloog onder controle moet zijn, zal de verloskundige je doorverwijzen.

Krijg ik een extra controle bij de gynaecoloog?
Wanneer je bij één van de verloskundigenpraktijken onder controle bent en je zwangerschap ongestoord verloopt, is het niet nodig om door een gynaecoloog gezien te worden. Alle zwangerschapscontroles zullen dan door je eigen verloskundige worden gedaan. Indien er medische redenen zijn voor een controle bij de gynaecoloog, zal de verloskundige je doorverwijzen.

Hoeveel kost verloskundige zorg mij?
Verloskundige zorg zit in het basispakket van iedere zorgverzekeraar, zelf hoef je dus niets te betalen. Voor een poliklinische bevalling en kraamzorg wordt vaak een eigen bijdrage gevraagd. Vraag dit van tevoren dus na bij je zorgverzekeraar.

Mag ik zelf kiezen waar ik wil bevallen?
Wanneer je bij een verloskundigenpraktijk onder controle bent en er geen medische redenen zijn om in het ziekenhuis te bevallen, mag je zelf kiezen of je thuis, in het ziekenhuis (poliklinisch) of in Kraamhotel Terra Thebe de Meiboom bevalt. Wanneer je bij de gynaecoloog onder controle bent, beval je in het TweeSteden ziekenhuis onder verantwoordelijkheid van de gynaecoloog.

Waar kan ik meer informatie vinden over Kraamhotel Terra Thebe de Meiboom?
Via de website van Thebe kan je informatie vinden over Kraamhotel Terra Thebe de Meiboom.